איך הופכים את המרק לסופר פוד? ד״ר מאיה רוזמן

סודות המרק יוצאים לאור: טחינת המרק לא רק משפרת את הטעם, אלא גם מגבירה את ספיגת הוויטמינים בגוף. ואיך שומרים על הויטמינים במרק שלכם? ד״ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מרק כתום
מרק כתום | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

המאזינה בתכנית הרדיו של ד״ר מאיה רוזמן ביקשה לדעת האם יש ערך תזונתי במרק שהיא טוחנת. אז נתחיל מקיצור התשובה – בהחלט יש. ונמשיך בפירוט הערך התזונתי הנפלא של מרק ירקות חמים בחורף:

מרק ירקות הוא לא רק פתרון קליל וטעים לימי החורף הקרים – הוא גם דרך מצוינת להעשיר את התפריט ברכיבי תזונה חיוניים. כאשר מבשלים ירקות, תהליך החימום משנה מעט את ההרכב התזונתי שלהם, אך הוא אינו מבטל את היתרונות הבריאותיים שלהם. ירקות מבושלים מספקים שפע של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים החשובים לתפקוד הגוף. לפעמים ההיפך - חלק מהירקות, כמו עגבניות וגזר, משחררים רכיבים חיוניים בצורה זמינה יותר לאחר הבישול, כמו ליקופן ובטא-קרוטן, שמסייעים במניעת מחלות ובחיזוק מערכת החיסון.

מרק
מרק | צילום: אינגאימג'

אז לסיכום, מרק ירקות הוא מנה בריאה, מזינה ומגוונת, המספקת שפע של מינרלים, סיבים תזונתיים וויטמינים חשובים. למרות שויטמין C מתפרק בתהליך הבישול, ניתן לשדרג את המרק על ידי הוספת ירקות טריים בסיום. לטחינת המרק יתרון נוסף – היא משפרת את זמינות הרכיבים התזונתיים ומעשירה את הטעם והמרקם. אז הוסיפו מרק ירקות לתפריט ותיהנו מהיתרונות הבריאותיים והחמימות שהוא מציע.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף