פודינג מפנק דל קלוריות - הקינוח המושלם לדיאטה | ד״ר מאיה רוזמן

זה הקינוח המושלם לדיאטה: המרכיב הקסום מדרום אמריקה שהפך לכוכב המטבח העכשווי: גלו את סיפורה המרתק של הפנינה הטרופית, יתרונותיה וחסרונותיה, ומתכון מנצח לפודינג שכולם יכולים ליהנות ממנו | ד״ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פודינג
פודינג | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
קינוח פודינג טפיוקה
קינוח פודינג טפיוקה | צילום: ד''ר מאיה רוזמן

בספרי ההיסטוריה מוזכרת הטפיוקה כמצרך "מציל חיים" בזמנים של רעב, בעיקר באזורים עניים. עם זאת, יש עדויות היסטוריות לכך ששימוש לא נכון בשורש קסאווה יכול היה להוביל להרעלה בגלל רמות ציאניד שנמצאות בשורש הגולמי.

הטפיוקה מגיעה לרוב בצורת כדורים קטנים, פתיתים או אבקה, והיא משמשת לבישול ולאפייה במגוון מאכלים. בזכות מרקמה הגמיש וטעמה הנייטרלי, היא פופולרית במיוחד בהכנת קינוחים, דייסות ואפילו במשקאות, כמו תה הבועות (Bubble Tea).

טפיוקה
טפיוקה | צילום: אינגאימג'

אבל מחקר שפורסם ב-Journal of Food Science הדגיש כי הטפיוקה, למרות ערכה התזונתי הדל, היא יכולה לשמש מקור אנרגיה חשוב במצבי תת-תזונה. ולכל מי שלא בתת תזונה החוקרים הדגישו את הצורך בשילוב הטפיוקה עם מקורות מזון עשירים בחלבון, ויטמינים ומינרלים.

נניח שבמקום סוכר שמים סוכרלוז, אז סך הכל הכל יחד כ-1200 קלוריות לחלק ל-12 זה 100 קלוריות למנה ומתאים כנשנוש בזמן דיאטה. החישוב לא כולל גרנולה ותוספות כמו אגוזים, אבל אם מוסיפים למשל פירות יער זה עוד פחות מ-20 קלוריות למנה חגיגית.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף