אגוזי מלך או קשיו? זאת הבחירה הנכונה | ד״ר מאיה רוזמן

מה עדיף - להתמקד באגוז אחד או לגוון? ד״ר מאיה רוזמן מסבירה את היתרונות הייחודיים של כל סוג אגוז, ומפרטת מדוע דווקא אגוזי מלך זוכים לתשומת לב

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אגוזי מלך
אגוזי מלך | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

איזה אגוז הכי בריא? האם אפשר לבחור באגוזי מלך בלבד? ד״ר מאיה רוזמן עונה על השאלה החשובה.

אין אגוז אחד שהוא "הכי בריא" – לכל אגוז יש יתרונות ייחודיים. אגוזים הם מזון עשיר בחומרים מזינים חיוניים כמו חומצות שומן בריאות, חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים. למרות הנטייה לחפש את ה"אגוז המושלם", האמת היא שאין אגוז אחד שהוא הבריא ביותר – לכל סוג יש הרכב תזונתי שונה והיתרונות הייחודיים לו. לכן, גיוון בצריכת אגוזים מאפשר להפיק תועלת מרבית ממגוון הרכיבים התזונתיים שכל אחד מהם מציע.

אגוזי קשיו
אגוזי קשיו | צילום: ingimages.com

לדוגמה, מחקר שפורסם ב-New England Journal of Medicine מצא כי תוספת יומית של 28 גרם אגוזי מלך הובילה לירידה משמעותית ברמות הכולסטרול.

אגוזי מלך
אגוזי מלך | צילום: אינג'אימג'

יש לזכור שאגוזי מלך עשירים בקלוריות, ולכן יש לצרוך אותם במתינות ואם רוצים לשלב אותם במסגרת תפריט לירידה במשקל – אז הכמות שמתאימה כנשנוש היא 20 גרם לנשנוש ביניים אחד (בתפריטים שלי בקורס יש 3 נשנושים ליום, אפשר לבחור את כולם כאגוזי מלך אם רוצים).

בשורה התחתונה, כדי ליהנות מהיתרונות הבריאותיים המלאים של האגוזים, מומלץ לשלב כמה סוגים מהם בתפריט היומי, בהתאם להעדפה האישית ולצרכים התזונתיים.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף