האגוז שאף אחד לא מכיר - ואתם חייבים להוסיף לתפריט | ד״ר מאיה רוזמן

מחקרים חדשים חושפים את היתרונות התזונתיים של האגוז המסתורי שמשמש כמזון בריאות ברחבי העולם. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה על הערכים התזונתיים, דרכי השימוש והאתגרים בצריכת האגוז המיוחד הזה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אגוז נמר
אגוז נמר | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

אגוז הנמר, הידוע גם כגומא נאכל (Cyperus esculentus), הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הגמאיים, שפקעותיו משמשות למאכל. הפקעות, המכונות "אגוזי נמר", דומות בגודלן לגרגרי חומוס ומאופיינות במרקם לעיס ובטעם מתוק המזכיר קוקוס. למה השם? כנראה כי זה לבן מנומר עם כתמים חומים.

אגוז נמר
אגוז נמר | צילום: אינגאימג'

בנוסף, אגוזי הנמר מכילים ויטמינים חשובים, ביניהם ויטמין C וויטמין E שהם נוגדי חמצון המסייעים בהגנה על התאים מפני נזקי חמצון ותורמים לבריאות העור והמערכת החיסונית.

ולשאלת המאזינה, האם מסוכן לצרוך הרבה אגוז נמר ביום? האם יש הגבלה? באופן כללי התשובה היא לא, אין הגבלה, אפשר לצרוך חופשי, פרט למקרים מסוימים.

אגוז נמר
אגוז נמר | צילום: אינגאימג'

לסיכום, אגוזי הנמר מהווים תוספת תזונתית עשירה ומגוונת, עם יתרונות בריאותיים רבים, וניתן לשלבם בתפריט היומי בדרכים שונות. ואם עדיין לא ניסיתם ממרח נמר – זה תחליף מדהים לשוקולד למריחה, ללא תוספת סוכר בכלל, עם ערך תזונתי מעולה!

תגיות:
תזונה
/
אגוזים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף