אגוז הנמר, הידוע גם כגומא נאכל (Cyperus esculentus), הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הגמאיים, שפקעותיו משמשות למאכל. הפקעות, המכונות "אגוזי נמר", דומות בגודלן לגרגרי חומוס ומאופיינות במרקם לעיס ובטעם מתוק המזכיר קוקוס. למה השם? כנראה כי זה לבן מנומר עם כתמים חומים.
בנוסף, אגוזי הנמר מכילים ויטמינים חשובים, ביניהם ויטמין C וויטמין E שהם נוגדי חמצון המסייעים בהגנה על התאים מפני נזקי חמצון ותורמים לבריאות העור והמערכת החיסונית.
ולשאלת המאזינה, האם מסוכן לצרוך הרבה אגוז נמר ביום? האם יש הגבלה? באופן כללי התשובה היא לא, אין הגבלה, אפשר לצרוך חופשי, פרט למקרים מסוימים.
לסיכום, אגוזי הנמר מהווים תוספת תזונתית עשירה ומגוונת, עם יתרונות בריאותיים רבים, וניתן לשלבם בתפריט היומי בדרכים שונות. ואם עדיין לא ניסיתם ממרח נמר – זה תחליף מדהים לשוקולד למריחה, ללא תוספת סוכר בכלל, עם ערך תזונתי מעולה!