טחינה - יותר בריא ממה שחשבתם | ד״ר מאיה רוזמן

מחקרים חדשים חושפים: המזון הזה עשיר יותר מיוגורט בסידן ומעוף בברזל - אבל רק אם בוחרים אותו נכון. ד״ר מאיה רוזמן מסבירה איך להבדיל בין סוגיו השונים ומשתפת מתכון מפתיע במיוחד

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
טחינה
טחינה | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

ד״ר מאיה רוזמן מסבירה על טחינה בתכניתה ברדיו 103fm: טחינה היא אחד מהמזונות הבריאים והעשירים ביותר שיש. היא מכילה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ (שחיוני למערכת החיסון), חומצות שומן איכותיות, ואפילו מהווה את אחד המקורות העשירים ביותר לחומר המוצא לסרוטונין – אותו מוליך עצבי שמשפר את מצב הרוח ומפחית חשקים למתוקים.

מחקרים מדעיים רבים תומכים ביתרונות הבריאותיים של הטחינה. הפיטוסטרולים הנמצאים בשומשום, ממנו מופקת הטחינה, מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול בדם. הפיטוסטרולים מתחרים עם הכולסטרול על הספיגה במעי, ובכך מפחיתים את רמות הכולסטרול הרע בדם.

לדוגמה, מחקר מצא שצריכה יומית של 28 גרם טחינה במשך שישה שבועות הובילה לירידה משמעותית ברמות הטריגליצרידים והכולסטרול הרע בקרב אנשים עם סוכרת סוג 2. אבל לא כל טחינה שווה באיכותה. אם כבר בוחרים בטחינה – הסוג הכי בריא הוא טחינה משומשום מלא.

טחינה על ירקות
טחינה על ירקות | צילום: אינגאימג'

לסיכום, טחינה היא לא רק טעימה, אלא מזון על אמיתי. אם רוצים להפיק ממנה את הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר – בחרו בטחינה משומשום מלא בלבד.

והנה רעיון מפתיע לסודה טחינה – לא זו לא טעות כתיב, לא סוד הטחינה, אלא סודה טחינה. אמא שלי בת 84 וחבר שלה שמעון התקשרו לספר לי על התגלית החדשה ששמעו עליה, ניסיתי ותשמעו – מהמם.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
טחינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף