יש גישות רבות לירידה במשקל, ובשנים האחרונות מתעוררות שאלות לגבי האיזון הנכון בתפריט: האם עדיף להסתמך על תפריט עתיר חלבונים ודל פחמימות, או לבחור בתפריט שבו הפחמימות נבחרות בקפידה – כלומר, פחמימות בריאות, מלאות בסיבים, וערכיות תזונתית גבוהה – אך בסך הכל עם כמות קלוריות זהה?
לסיכום דיאטת חלבונים ודלת פחמימות לטווח הקצר בהחלט יכולה להוביל לירידה מהירה במשקל בשל הפחתת קלוריות, השפעות מדכאות תיאבון ותגובות מטבוליות שמעלות את קצב השריפה של הקלוריות. תפריט עם פחמימות בריאות היא גישה מאוזנת יותר, המאפשרת אספקת אנרגיה מתמשכת, שמירה על בריאות מערכת העיכול והלב, ותמיכה תזונתית מלאה.