מתברר שזהו מיתוס שאין לו שום בסיס מדעי. בפועל, אין הבדל בטעם או באיכות הקפה, ולא משנה אם תוסיפו את הסוכר לפני או אחרי המזיגה. אז מאיפה הגיע הרעיון הזה? ולמה כל כך הרבה אנשים בטוחים שהם עושים את זה "נכון"?
בישראל השתרש הרגל אחר, ככל הנראה בהשפעת הדרך בה רובנו מכינים קפה שחור, לא עם הרתחה ממושכת אלא פשוט עם מים רותחים שנמזגים ישירות לכוס. במקרים כאלה, הסוכר מתווסף בדרך כלל בסוף, אחרי שהקפה כבר בכוס.
האם סוכר נמס טוב יותר כשהוא מתווסף אחרי הקפה? עוד טענה שנפוצה בקרב שותי קפה היא שסוכר שמתוסף אחרי המזיגה נמס טוב יותר לעומת סוכר שהוכנס לפני. בפועל, איכות ההמסה תלויה בעיקר בערבוב, ולא בזמן ההוספה. אם מערבבים היטב, הסוכר יימס בצורה אחידה – בלי קשר לשלב שבו הוא נכנס לכוס. במילים אחרות, זה פשוט תלוי בערבוב. אם מערבבים היטב, הסוכר יתמוסס באופן אחיד בכל מקרה.
האם הסוכר באמת "נשרף" במים רותחים? אחד הטיעונים שמחזקים את המיתוס הוא שהוספת סוכר לפני המים עלולה לגרום ל"שריפתו" ולשינוי הטעם. אבל האמת? אין לזה שום בסיס מדעי. הסוכר פשוט נמס במים החמים, בין אם הם נמזגים ישירות על גבישיו או אם הוא מתווסף אחריהם.
המסקנה? אם אתם רוצים להרוויח את הערכים הבריאותיים הגבוהים ביותר מהקפה שלכם – לכו על קפה שחור. וכמובן, בלי קשר לסוכר, העיקר שתיהנו מהמשקה בדיוק כמו שאתם אוהבים.