סידן הוא מינרל חיוני לבריאות העצמות והשיניים, לתפקוד השרירים ולהעברת אותות עצביים בגוף. המקור התזונתי העיקרי לסידן הוא מוצרי חלב, המכילים לא רק כמות גבוהה של סידן, אלא גם חלבון איכותי ורכיבים נוספים המסייעים בספיגתו, כמו לקטוז וויטמין D. חשוב לציין כי לא רק הכמות חשובה, אלא גם זמינות הספיגה של הסידן.
הסידן שבמוצרי חלב נספג בגוף בצורה טובה מאוד בהשוואה למקורות צמחיים מסוימים, בהם עשויים להיות חומרים המעכבים את הספיגה, כמו חומצה אוקסלית ופיטטים.
סידן ללא מוצרי חלב? אפשר?
אמנם המקור החשוב ביותר הוא מוצרי חלב, אך רבים נמנעים מהם מסיבות שונות, וזה לגיטימי בהחלט. אז מאיפה אפשר לקבל סידן בתפריט?
הפתרון הוא לבחור במזונות שאפשר לאכול מהם כמות גדולה מאוד בלי להוסיף הרבה קלוריות, וכאלו שמספקים רווח תזונתי נוסף.
אז מה המסקנה?
סידן הוא מרכיב חיוני לבריאות הגוף, אך חשוב לוודא שהמקורות שאנו בוחרים מכילים כמות מספקת של המינרל, לצד יכולת ספיגה טובה. מוצרי חלב הם המקור האופטימלי בשל הרכבם הייחודי, אך גם למי שנמנע מהם יש מגוון אפשרויות לקבלת סידן ממקורות צמחיים. שילוב ירקות עשירים בסידן בתפריט היומי יכול לתרום לבריאות העצמות ולמנוע חסרים תזונתיים – והכי טוב, לעשות זאת תוך שמירה על איזון תזונתי נכון.