המאזינה בתכנית הרדיו של ד״ר מאיה רוזמן שיתפה – "אני מנסה לרדת במשקל כבר 20 שנה – ולא מצליחה". זו אמירה ששומעים לעיתים קרובות מאנשים שמנסים שוב ושוב לעשות דיאטה, אך חווים אכזבות ותסכול. אבל האם הבעיה היא בדיאטה – או בגישה כלפיה?
רבים רואים בדיאטה סוג של עונש – רשימת חוקים נוקשה עם הגבלות חמורות על מה מותר ומה אסור. הגישה הזו לא רק שמובילה לכישלון, אלא גם יוצרת תחושת החמצה ו'קרייבינג' למזונות האסורים. ברגע שמרגישים שמונעים מאיתנו דברים שאוהבים, הדיאטה הופכת להיות מאבק יומיומי – והסיכוי להתמיד קטן מאוד.
הגישה שמובילה להתמדה: תזונה גמישה. שיטת הגמישות התזונתית, אותה פיתחתי, מבוססת בדיוק על עקרון חשוב - ירידה איטית, עקבית, בלי הרגשה של ויתור על החיים. במקום להתמקד במה שאסור לאכול, השיטה מאפשרת לשלב "אוכל לנפש" – מאכלים שאוהבים, במידה המתאימה, כדי למנוע תחושת חסך שמובילה לאכילה בלתי נשלטת.
כל זה בתוך מסגרת של 1000 קלוריות ליום, בצורה מחושבת ומבוקרת.
אם גם אתם מרגישים שאתם "כל החיים בדיאטה", ייתכן שהבעיה אינה בכם – אלא בשיטה שאיתה ניסיתם לרדת במשקל. ירידה איטית, עקבית, ועם מקום להנאה מהאוכל, היא הדרך הבטוחה ביותר להצלחה לטווח ארוך. כי כשאין תחושת קיפוח – אפשר להתמיד ולראות תוצאות אמיתיות.