יוגורט הוא מוצר חלב מותסס המיוצר באמצעות חיידקים ידידותיים, המעכלים את סוכר החלב (לקטוז) ומשחררים חומצה לקטית, המעניקה ליוגורט את טעמו החמצמץ ומרקמו המיוחד.
יוגורט יווני נקרא כך בד"כ עקב אחוז השומן הגבוה יותר, שמזכיר לנו יוגורט טבעי שעבר פחות תהליכי עיבוד. חלק גדול ממוצרי היוגורט "היווני" מכילים כ-7% שומן, אך למרות זאת כמות הקלוריות בהם אינה גבוהה באופן משמעותי.
יוגורט הוא מרכיב רב-שימושי במטבח שיכול להשתלב בארוחות שונות ולשפר את הערכים התזונתיים שלהן. הנה כמה דרכים טעימות להשתמש בו:
מתכון של כלתי נוי
טיפ מגניב: ניתן להוסיף לתערובת הבצק עשבי תיבול כמו אורגנו או בזיליקום לקבלת טעם ים-תיכוני מושלם!
שורה תחתונה, מקלות המוצרלה הללו הם אופציה נהדרת לנשנוש חכם – גם מספקים טעם עשיר וגם מכילים רכיבים מזינים. מתאימים לארוחה קלה, לאירוח או פשוט כשמתחשק משהו טעים עם הקפה. בתיאבון!