מיתוס מול מציאות: כל מה שלא ידעתם על פטרוזיליה | ד״ר מאיה רוזמן

האם הגבעולים שווים לעלים? האם הטחינה פוגעת בערכים התזונתיים? ד"ר מאיה רוזמן חושפת את האמת על צמח התבלין הירוק שכולנו משתמשים בו, ומפריכה מיתוסים נפוצים שאולי גם אתם מאמינים בהם

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מיתוס מול מציאות: כל מה שלא ידעתם על פטרוזיליה | ד״ר מאיה רוזמן
מיתוס מול מציאות: כל מה שלא ידעתם על פטרוזיליה | ד״ר מאיה רוזמן | צילום: אינגאימג'
2
גלריה
לא סתם עוד עשב תיבול, פטרוזיליה
לא סתם עוד עשב תיבול, פטרוזיליה | צילום: אינג'אימג'

פטרוזיליה עשירה במיוחד בברזל, סידן, אשלגן, חומצה פולית (ויטמין B9) וויטמין K. כל אלה שורדים היטב טחינה – כך שאם את שומרת אותה בקירור ולא מבשלת יותר מדי – אין בעיה.

הברזל שבפטרוזיליה הוא ממקור צמחי (non-heme), שספיגתו בגוף נמוכה יותר בהשוואה לברזל ממקור חי. עם זאת, שילוב של פטרוזיליה עם מקורות לוויטמין C כמו פלפל אדום, יכול לשפר את ספיגת הברזל. לדוגמה, הוספת פטרוזיליה קצוצה למרק עדשים יחד עם פלפל אדום עשויה לשפר את זמינות הברזל לגוף.​

שימו לב, למרות יתרונותיה, צריכה מוגזמת של פטרוזיליה עלולה להיות בעייתית עבוראנשים הנוטלים תרופות נוגדות קרישה, בשל תכולת ויטמין K הגבוהה שבה. ויטמין K משפיע על קרישת הדם, ולכן יש להתייעץ עם רופא לפני שינוי בצריכת הפטרוזיליה במקרים אלו.​

לסיכום, כן, יש לפטרוזיליה ערך תזונתי – במיוחד בעלים, הטחינה לא הורסת אתהוויטמינים המרכזיים. אבל אל תבנו עליה כמקור עיקרי לוויטמין C – עדיף פלפל.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
פטרוזיליה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף