בליל הסדר אנחנו אוכלים חסה כסמל למרור - אבל האמת? אין בה שום דבר מר. להפך: חסה היא ירק רענן, קליל ומרענן, שמגיע לשיאו בדיוק בעונה הזאת, ומסתתר בו הרבה יותר ממה שנדמה. ד״ר מאיה רוזמן מסבירה לכם על חסה.
משום מה - היא לא נחשבת ל"סופרפוד", אבל לדעתי היא כן - החסה תורמת לנפח במנה בלי כמעט קלוריות, מספקת נוגדי חמצון, חומצה פולית ואשלגן, ועוזרת לשובע - בעיקר כשמשלבים אותה בצורה חכמה.
בערב החג היא תופסת את מקומה על קערת הסדר, אבל במהלך הפסח כולו - היא יכולה להפוך לכוכבת בארוחות: כסלט קלאסי, כתוספת לכריך כשר לפסח, או אפילו כ"עלה טורטיה" טבעי במקום לחם.
יתרון נוסף הוא אחוז המים הגבוה שלה - 95% מים, יותר מאשר יש אפילו בחלב. בזכות כמות המים הגבוהה, החסה מסייעת בהוספת נוזלים לתפריט היומי ותורמת לשמירה על רעננות ולחות הגוף.
בנוסף, החסה היא מקור טוב לויטמין K החיוני לקרישת דם תקינה. ויטמין זה משחק תפקיד חשוב במיוחד עבור אנשים הנוטלים מדללי דם, ולכן חשוב להיות מודעים לכמותו בתפריט.
בנוסף יש בה הרבה כלורופיל - הרכיב הטבעי לניקוי הגוף. כמו כל הירקות הירוקים, החסה מכילה כלורופיל, הפיגמנט הירוק הטבעי של הצמחים. הכלורופיל מוכר בתכונותיו לניקוי הגוף מרעלים ולתמיכה בתהליכי חידוש הרקמות.
לסיכום, החסה היא הרבה יותר מירק ירוק לסלט - ירק על לדעתי. היא מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, תוך שהיא מכילה כמות נמוכה במיוחד של קלוריות. השילוב בין כמות המים הגבוהה, הוויטמינים החשובים והכלורופיל הופכים אותה לבחירה מצוינת לכל מי שרוצה לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת. בפעם הבאה שאתם מוסיפים חסה לארוחה שלכם - תדעו שהרווחתם הרבה יותר ממרקם קריספי!