הברזל הולך לאיבוד - מתי מומלץ לא לשתות קפה? | ד״ר מאיה רוזמן

האם שתיית קפה אחרי ארוחה באמת מונעת ספיגת ברזל? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה את המיתוסים והעובדות, למי באמת אסור לשתות קפה אחרי האוכל ומתי אפשר להמשיך ליהנות מההרגל בלי חשש

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
הקרב נגד הקפה: איך הקפה גונב מכם ברזל בלי שתדעו?
הקרב נגד הקפה: איך הקפה גונב מכם ברזל בלי שתדעו? | צילום: אינגאימג'

בכן, לגבי ברזל זה נכון, לגבי סידן פחות, אבל הזמן הדרוש... תלוי בכמה גורמים. בואו נעשה סדר בבלגן. למה אומרים שכדאי לחכות עם הקפה ולא לשתות מייד אחרי הארוחה? לפי מחקרים, יש בקפה כל מיני חומרים שקושרים את הברזל ומפחיתים את הספיגה שלו לגוף. ואז אם שותים קפה אחרי ארוחה שיש בה ברזל, כמו ארוחה עם בשר למשל, קטניות או טופו  - מפסידים חלק מהברזל כי הוא פשוט לא נספג לגוף.

לסיכום, אם אתם נהנים מקפה לאחר הארוחה ואין לכם בעיות ברזל, המשיכו ליהנות מההרגל שלכם. אבל אם אתם סובלים ממחסור בברזל, מומלץ להמתין לפחות שעתיים לאחר ארוחה בשרית/שמכילה ברזל, לפני שתיית הקפה.

תגיות:
קפה
/
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף