בכן, לגבי ברזל זה נכון, לגבי סידן פחות, אבל הזמן הדרוש... תלוי בכמה גורמים. בואו נעשה סדר בבלגן. למה אומרים שכדאי לחכות עם הקפה ולא לשתות מייד אחרי הארוחה? לפי מחקרים, יש בקפה כל מיני חומרים שקושרים את הברזל ומפחיתים את הספיגה שלו לגוף. ואז אם שותים קפה אחרי ארוחה שיש בה ברזל, כמו ארוחה עם בשר למשל, קטניות או טופו - מפסידים חלק מהברזל כי הוא פשוט לא נספג לגוף.
לסיכום, אם אתם נהנים מקפה לאחר הארוחה ואין לכם בעיות ברזל, המשיכו ליהנות מההרגל שלכם. אבל אם אתם סובלים ממחסור בברזל, מומלץ להמתין לפחות שעתיים לאחר ארוחה בשרית/שמכילה ברזל, לפני שתיית הקפה.