לקראת פסח, כולנו מחפשים פחמימות איכותיות כשרות לפסח שיהיו גם מנחמות וטעימות כתוספת משביעה לארוחה העיקרית שלנו. ד״ר מאיה רוזמן ממליצה לכם על שלושת התוספות הכי בריאות, וגם את שלושת התוספות הכי מזיקות לגוף שלנו. במקרה, הפחמימות הטובות ביותר הן גם כשרות לפסח לאוכלי קטניות.
הפחמימות עם הערך התזונתי הכי גבוה:
קינואה
מכילה סיבים תזונתיים, ברזל, וגם חלבון איכותי לצד פחמימה איכותית. לשים לב – למרות שקינואה מכילה חלבון יחסית איכותי, עקב מיעוט חומצות אמינו מסוימות היא נחשבת פחמימה ולא חלבון.
כוסמת
אינדקס גליקמי נמוך, תורמת לשובע, סיבים תזונתיים שמפחיתים מחלות וסרטן.
פסטה מקמח עדשים כתומות (ללא גלוטן)
היא אמנם פסטה, אבל מכילה חלבון צמחי איכותי, ברזל, אבץ, מגנזיום, ואינדקס גליקמי נמוך מאוד. לשים לב – לא כל פסטה "ללא גלוטן" בריאה, יש הרבה פסטות ללא גלוטן שעשויות מקמח אורז לבן או קמח תפו"א לבן... רק פסטות מקמח קטניות הן מעולות.
הפחמימות שהכי פחות תורמות לנו:
פתיתים
מדובר בסתם קמח לבן מיותר שלא תורם כלום לבריאות.
אורז לבן
חסר ערך תזונתי, אנרגיה כמעט ריקה. כן, גם אורז "בסמטי" לבן די חסר ערך תזונתי. לשים לב - יש עדיפות ברורה לאורז מלא מכל סוג, ולא, אין בו סכנת ארסן!
קוסקוס
גם עשוי מקמח לבן, פחמימה ריקה. כמעט שאין ויטמינים, כמעט שאין סיבים תזונתיים. לשים לב - יש קוסקוס מלא והוא עדיף בהרבה. אפילו פסטה עדיפה כי יש לה אינדקס נמוך יותר מה שאומר שהיא לפחות משביעה לזמן ארוך יותר.
לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית - לחצו כאן