רוצים ליהנות במנגל של יום העצמאות ולהישאר בריאים? פרופסור ניבה שפירא חושפת

אוהבים בשר על האש? מתברר שלמנגל יש צד אפל שכדאי להכיר. פרופ' ניבה שפירא חושפת את הסיכונים הבריאותיים ומציעה טיפים חיוניים שיהפכו את חגיגת הבשר לבריאה יותר - בלי לוותר על הטעם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ישראלים עושים "על האש" ביום העצמאות
ישראלים עושים "על האש" ביום העצמאות | צילום: איל מרגולין, פלאש 90
2
גלריה

יום העצמאות מגיע ואיתו עונת המנגלים. זה נשמע פשוט- רק להצית את הפחמים, להניח את הבשר ולהתענג על תוצאה עסיסית במיוחד. אולם, מתברר כי לבשר "על האש" מספר סיכונים בריאותיים חמורים, כמו סכנת זיהום כתוצאה מטיפול לא זהיר בבשר בשטח, ויצירת חומרים מסרטנים כתוצאה מחריכת יתר של הבשר ומיצירת העשן.

על האש, אילוסטרציה
על האש, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'

כותבת הטקסט היא פרופ' ניבה שפירא, דיאטנית קלינית, מחקר ופיתוח ומייסדת החוג לתזונה במכללה האקדמית אשקלון.

תגיות:
על האש
/
יום העצמאות 2025
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף