מושלם לדיאטה: מתכון להכנת בטטה תוך פחות מדקה | ד״ר מאיה רוזמן

האם אפשר לאכול בטטה לא מבושלת? הדיאטנית ד"ר מאיה רוזמן חושפת את האמת המפתיעה על הירק הכתום האהוב, ומביאה טיפ להכנת צ׳יפס בטטה - בפחות מדקה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בטטה במיקרו
בטטה במיקרו | צילום: ד"ר מאיה רוזמן
2
גלריה

בטטה היא מהירקות הכי אהובים שיש – טעימה, מזינה, ומשתלבת מצוין גם בתפריטים בריאים. אבל האם מותר בכלל לאכול אותה כשהיא לא מבושלת? אז הנה התשובה הקצרה והברורה: כן. בטטה חיה בטוחה לאכילה.

בשונה מתפוח אדמה רגיל, שכשאינו מבושל עלול להכיל חומרים רעילים כמוסולנין – בטטה לא מכילה רעלים טבעיים מהסוג הזה, ואינה מהווה סיכון בריאותי משמעותי גם כשהיא נאכלת טרייה. חד משמעית: בטטה "חיה": בטוחה לחלוטין מבחינת רעילות, לא מכילה סולנין, ואפשר להוסיף אותה לסלטים, לכריכים ואפילו לרול סושי.

כמו כל ירק עמילני שלא עבר בישול, אכילה של בטטה חיה בכמות גדולה עלולה לגרום לגזים, נפיחות או תחושת אי נוחות – במיוחד למי שיש לו מערכת עיכול רגישה. לכן עדיף להתחיל בכמות קטנה ולבדוק איך הגוף מגיב.

100 גרם בטטה מבושלת (בערך שליש בטטה בינונית) מכילים בערך:

בטטה מספקת שובע, סיבים, ערכים תזונתיים חשובים ואפילו יתרון בגלוקוז, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת יותר מארוחות עמילניות רגילות כמו פתיתים, אורז לבן או תפוחי אדמה מטוגנים.

האינדקס הגליקמי של בטטה (במיוחד אם מבשלים אותה באידוי או מיקרו) נחשב נמוך עד בינוני – לעומת תפוחי אדמה רגילים או פתיתים, שעולים מהר יותר את רמות הסוכר בדם.

בטטה במיקרו
בטטה במיקרו | צילום: ד''ר מאיה רוזמן

וזהו! יש לכם רצועות בטטה רכות, מתקפלות, בטעם עדין – שמתאימות לסלטים, לכריכים, לרולים בסגנון סושי ועוד.

אפשר גם להכין באותה שיטה רצועות גזר – רק מומלץ להאריך את זמן המיקרוגלל־60 שניות. בלי מחבת, בלי אידוי, בלי מכשירי טיגון – ובלי כלים מיותרים.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף