מעבר לטעם המרענן והיכולת לשדרג כל סלט, תה או כוס מים פשוטה – מסתתר בלימון עולם שלם של יתרונות בריאותיים, ולא סתם הוא מככב ברפואה העממית כבר מאות שנים.
הלימון עמוס בויטמין C, נוגדי חמצון, חומצות טבעיות, ורכיבים ביואקטיבייםשעוזרים לעיכול, משפרים את ספיגת הברזל, תורמים לבריאות העור ומערכת החיסון, ויש הטוענים שהוא אפילו משפיע על איזון חומציות-בסיסיות בגוף. ואם כל זה לא מספיק – הוא גם מוסיף טעם נהדר בלי להוסיף כמעט קלוריות.
הביטוי "להפוך לימון ללימונדה" מסמל את היכולת לקחת מצב מאתגר ולהפוך אותו להזדמנות. הלימון, עם טעמו החמוץ, משמש אותנו לא רק במטבח אלא גם כתרופת סבתא ותוספת בריאותית.
בהשוואה לפירות הדר אחרים, הלימון מכיל פחות סוכר וקלוריות. בנוסף לוויטמין C הלימון מכיל גם מינרלים כמו אשלגן, וסיבים מסוג פקטיןשיכולים לתרום לאיזון רמות הסוכר בדם.
חשוב לזכור שתרופות סבתא מבוססות לרוב על מסורת וניסיון אישי, ולא תמיד מגובות במחקרים מדעיים. עם זאת, התחושות האישיות וההשפעה החיובית שחווים רבים, שווה התייחסות.
הכינו מיץ להמשך השנה למתי שאין לימונים זמינים.
מדהים לכריכים, סלטים, תבשילים... ולכל דבר!
שתיית מים עם לימון בבוקר נתפסת כהרגל בריאותי מועיל, אבל בואו נעמיד דברים על דיוקם: