אוהבים לאכול אוכל קר? כל מה שאתם צריכים לדעת | ד״ר מאיה רוזמן

האם אוכל קר מהמקרר פוגע בבריאות? השאלה הפשוטה הזו הביאה לתגלית מפתיעה מד"ר מאיה רוזמן. הראיות המדעיות מראות משהו שונה לחלוטין ממה שרוב האנשים מאמינים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אוהבים לאכול אוכל קר? כל מה שאתם צריכים לדעת | ד״ר מאיה רוזמן
אוהבים לאכול אוכל קר? כל מה שאתם צריכים לדעת | ד״ר מאיה רוזמן | צילום: אינגאימג'

אז הנה התשובה המקצועית, המלאה – שגם עשויה להפתיע חלק מכם: אין שום עדות מחקרית לכך שטמפרטורת האוכל – חמה או קרה – משפיעה על הערך התזונתי שלו.

ואגב, גם בשעות היום, לאוכל קר יש יתרונות פרקטיים – הוא מהיר, לא דורש כלים, ומספק פתרון מצוין בימים חמים או בעבודה. רק חשוב לשים לב לעניין אחד קטן: אכילה איטית ומודעת חשובה לא פחות מטמפרטורת המזון. מי שנוהג "לזלול" ישר מהמקרר בעמידה, עלול לא לשים לב לכמויות – מה שעשוי להוביל לאכילת יתר.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף