ביצים הן מזון עשיר בחומרים מזינים, המכיל חלבון איכותי, ויטמינים כמו ויטמין D ומינרלים כמו זרחן וסלניום. אבל הן מכילות כמויות לא מעטות של כולסטרול, ולכן היו נושא לוויכוח בקרב תזונאים ורופאים במשך שנים, שהאמינו שהן מעלות את רמות הכולסטרול המזיק ומגבירות את הסיכון למחלות לב.
חוקרים מאוניברסיטת דרום אוסטרליה הצהירו כי המחקר שלהם הוא הראשון מסוגו בעולם שמוכיח באופן חד משמעי שהבעיה האמיתית אינה הכולסטרול שבביצים, אלא בשומן הרווי שיש במזון. במהלך המחקר, החוקרים גם הפרידו בין השפעת הכולסטרול להשפעת השומן הרווי על רמות הכולסטרול LDL בדם. המחקר כלל 61 מבוגרים בגיל ממוצע של 39, שלכולם היו רמות כולסטרול LDL מתחת ל-3.5 mmol/L בתחילת המחקר.
המשתתפים קיבלו באופן אקראי אחד משלושה תפריטי תזונה שווי קלוריות במשך חמישה שבועות כל אחד: תפריט עתיר כולסטרול ודל שומן רווי שכלל שתי ביצים ביום, תפריט דל כולסטרול ועתיר שומן רווי שלא כלל ביצים, ותפריט עתיר כולסטרול ודל שומן רווי שכלל ביצה אחת בשבוע. לאחר כל שלב נמדדו רמות הכולסטרול ומדדי בריאות אחרים.
התוצאות, שפורסמו בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית במהלך השבוע, הראו כי אכילת שתי ביצים מדי יום כחלק מתזונה דלת שומן רווי הפחיתה משמעותית את רמות הכולסטרול LDL - בהשוואה לתזונה עתירת שומן רווי עם ביצה אחת בשבוע. תזונה דלת כולסטרול ועשירה בשומן רווי לא הראתה השפעה משמעותית, מה שמאשר ששומן רווי, ולא הכולסטרול במזון, הוא הגורם העיקרי להעלאת רמות הכולסטרול LDL בדם.
הוא סיכם והדגיש: "אנחנו יכולים לומר שסיפקנו ראיות חד משמעיות לטובת ביצים. לכן, כשמדובר בארוחת בוקר מבושלת, לא הביצים צריכות להדאיג אתכם, אלא המזון המטוגן או עתיר השומן הרווי שבצלחת, שסביר להניח שישפיעו על בריאות הלב שלכם".