אם יש ירק אחד שמתאים להיכנס לכל סלט, מרק או תבשיל – זה כנראה הגזר. הוא מתוק, זמין, דל קלוריות, ובעיקר – עשיר מאוד בוויטמין A (או ליתר דיוק: בטא־קרוטן, שהופך בגוף לוויטמין A פעיל). אז מה היתרונות הבריאותיים של הגזר? האם אפשר להגזים בצריכה שלו? ומה כדאי לדעת על הספיגה?
למה ויטמין A חשוב כל כך? ויטמין A חיוני לבריאות הגוף – והוא נמצא בגזר בצורת בטא־קרוטן, רכיב טבעי נוגד חמצון שנותן לגזר את צבעו הכתום.
למי שמבלה הרבה זמן בשמש – בטא־קרוטן עשוי לעזור לעור להתמודד עם קרינה ולתקן נזקים תת־עוריים.
לסיכום, אפשר לאכול גזר חופשי, גם בדיאטה. כדאי לשלב עם שומן קטן – כדי לקבל יותר ויטמין A. אם העור הופך כתום – להפחית כמה שבועות בגזר והכתומים. ועוגת גזר טובה? תמיד מתקבלת בברכה.