נגד סרטן ועוזר לעור הפנים: המדריך המלא לצריכה נכונה של הירק הכי בריא | ד״ר מאיה רוזמן

ד״ר מאיה רוזמן מסבירה למה גזר מבושל עם שמן עדיף על גזר חי, מתי בדיוק הוא הכי חשוב לבריאות, ומה הסימן המפתיע שמעיד על כך שאכלתם יותר מדי? פלוס מתכון לעוגת גזר בריאה שמשלבת את כל העקרונות הנכונים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מה הקשר בין הצבעים של הירקות לויטמינים?
מה הקשר בין הצבעים של הירקות לויטמינים? | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

אם יש ירק אחד שמתאים להיכנס לכל סלט, מרק או תבשיל – זה כנראה הגזר. הוא מתוק, זמין, דל קלוריות, ובעיקר – עשיר מאוד בוויטמין A (או ליתר דיוק: בטא־קרוטן, שהופך בגוף לוויטמין A פעיל). אז מה היתרונות הבריאותיים של הגזר? האם אפשר להגזים בצריכה שלו? ומה כדאי לדעת על הספיגה?

למה ויטמין A חשוב כל כך? ויטמין A חיוני לבריאות הגוף – והוא נמצא בגזר בצורת בטא־קרוטן, רכיב טבעי נוגד חמצון שנותן לגזר את צבעו הכתום.

למי שמבלה הרבה זמן בשמש – בטא־קרוטן עשוי לעזור לעור להתמודד עם קרינה ולתקן נזקים תת־עוריים.

גזר גמדי
גזר גמדי | צילום: אינגאימג'
עוגת גזר של עופרה
עוגת גזר של עופרה | צילום: ד''ר מאיה רוזמן

לסיכום, אפשר לאכול גזר חופשי, גם בדיאטה. כדאי לשלב עם שומן קטן – כדי לקבל יותר ויטמין A. אם העור הופך כתום – להפחית כמה שבועות בגזר והכתומים. ועוגת גזר טובה? תמיד מתקבלת בברכה.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף