האם כוסמין באמת יותר בריא מחיטה? ד״ר מאיה רוזמן עונה על השאלה

ד"ר מאיה רוזמן חושפת: למה המדפים בסופר מתמלאים במוצרי כוסמין ואיך החברות משכנעות אותנו שזה בריא יותר מחיטה רגילה. האמת המדעית מאחורי הטרנד הגדול - והאם באמת כדאי לשלם יותר?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחם כוסמין
לחם כוסמין | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

בשנים האחרונות המדפים בסופר התמלאו בלחמי כוסמין, פסטות כוסמין, קרקרים, ואפילו בירות על בסיס כוסמין. רבים נוטים לחשוב שמדובר בחיטה "בריאה יותר", נטולת גלוטן או כזו שלא עברה הנדסה גנטית – אבל האמת רחוקה מכך.

כוסמין - מזון על או סתם מיתוס שיווקי?
כוסמין - מזון על או סתם מיתוס שיווקי? | צילום: אינגאימג'

בפועל, ההבדל בין לחם כוסמין מלא ללחם חיטה מלא – זניח. שניהם מספקים סיבים, ויטמינים ומינרלים, ושניהם יכולים להיות חלק מתזונה בריאה אם צורכים אותם במידה.

חוקרים מציינים שהיתרון הבריאותי בלחם כוסמין נובע לא מזן החיטה – אלא מכך שלרוב מדובר בלחמים מלאים או מחמצת, שגם בלחם חיטה מלא ניתן לקבל אותם.

קרקרים כוסמין
קרקרים כוסמין | צילום: ד''ר מאיה רוזמן
תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף