בשנים האחרונות המדפים בסופר התמלאו בלחמי כוסמין, פסטות כוסמין, קרקרים, ואפילו בירות על בסיס כוסמין. רבים נוטים לחשוב שמדובר בחיטה "בריאה יותר", נטולת גלוטן או כזו שלא עברה הנדסה גנטית – אבל האמת רחוקה מכך.
בפועל, ההבדל בין לחם כוסמין מלא ללחם חיטה מלא – זניח. שניהם מספקים סיבים, ויטמינים ומינרלים, ושניהם יכולים להיות חלק מתזונה בריאה אם צורכים אותם במידה.
חוקרים מציינים שהיתרון הבריאותי בלחם כוסמין נובע לא מזן החיטה – אלא מכך שלרוב מדובר בלחמים מלאים או מחמצת, שגם בלחם חיטה מלא ניתן לקבל אותם.