לקלף או לא לקלף מלפפון? האמת על הויטמין של הקליפה הירוקה | ד״ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן חושפת את האמת על הקליפה הירוקה של המלפפונים - האם היא באמת מכילה את כל הויטמינים והמינרלים? מה קורה לערך התזונתי כשמקלפים? ומתי דווקא עדיף לקלף? התשובות עשויות להפתיע אתכם

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קים אור אזולאי
קים אור אזולאי | צילום: סהר מלול

רבים נוטים לחשוב שהקליפה הירוקה של המלפפון היא החלק שבו מרוכז כל הערך התזונתי, ולכן נמנעים מלקלף אותה. בפועל – לא תמיד זה נכון, ויש לא מעט מיתוסים סביב השאלה הזו.

הערך הקלורי שלו נמוך במיוחד – מלפפון בינוני מכיל כ־30 קלוריות בלבד – ולכן הוא משביע מבלי להכביד או להוסיף קלוריות מיותרות.

במחקר שפורסם ב־Journal of Nutrition נמצא כי מזונות עתירי מים כמו מלפפון, אבטיח וחסה, מסייעים לא רק בהידרציה אלא גם בהפחתת תחושת רעב, משום שהם מוסיפים נפח למנות מבלי להעלות את הערך הקלורי בצורה משמעותית.

אחד מהם הוא כומרין – תרכובת שנחקרה בהקשרים של מניעת תהליכי חמצון.

עם זאת, חשוב להדגיש כי גם החלק הפנימי של המלפפון מכיל ויטמינים, מינרלים וסיבים, כך שהקליפה אינה "נושאת" לבדה את כל הערך התזונתי.

המשמעות: מי שבוחר לקלף מלפפונים לא מפסיד הרבה מבחינה בריאותית.

לכן, במקרים מסוימים – דווקא קילוף המלפפון עשוי להוות יתרון מבחינה בריאותית.

בסופו של דבר, השאלה אם לקלף או לא היא בעיקר עניין של העדפה אישית, והחשוב באמת הוא שהמלפפון – קלוף או לא – יישאר אורח קבוע בתפריט היומי.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף