נתרן - לא מסוכן כמו שחשבתם: כך תחשבו נכון את כמות הנתרן | ד״ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן חושפת את המלכודת הקוגניטיבית שגורמת לנו לפרש שגוי נתונים תזונתיים. איך האמת על נתרן נמצאת בפער בין מה שכתוב על האריזה למה שקורה במציאות

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אנשים אוכלים, אילוסטרציה
אנשים אוכלים, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

המאזינה המודאגת התקשרה לבדוק האם כדאי לה לוותר על גבינות צהובות עקב כמות הנתרן שיש בהן. אז קודם כל התשובה היא... לא! לא לוותר, וזה ההסבר:  נתרן (המרכיב העיקרי במלח שולחן) הוא חיוני לתפקוד הגוף, אבל בצריכת יתר הוא עלול להעלות את לחץ הדם ולהגביר סיכון למחלות לב וכלי דם.

לפי ההמלצות של משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי – המקסימום המומלץ ליום הוא 2,300 מ"ג נתרן (כפית מלח שטוחה), ורצוי להסתפק בכ־1,500 מ"ג ליום.  רבים מסתכלים על האריזה ונבהלים מהמספר הגבוה: “1,000 מ"ג נתרן ל־100 גרם גבינה צהובה”.

אבל כאן חשוב לעצור – אף אחד לא יושב ואוכל 100 גרם גבינה צהובה בפעם אחת.  ברוב המקרים אוכלים פרוסה או שתיים, כלומר כ־20 גרם – וזה כבר רק כ־200 מ"ג נתרן, כמות סבירה בהחלט.

גבינה צהובה כ־200 מ\'\'ג נתרן בפרוסה אחת
גבינה צהובה כ־200 מ\'\'ג נתרן בפרוסה אחת | צילום: אינגאימג'
תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף