למרות ששילוב של בננה ופלפל שחור נשמע לא שגרתי, הוא זוכה לאחרונה לעניין גובר בזכות היתרונות הבריאותיים שלו. מחקר הודי חדש חושף כי השילוב המפתיע הזה עשוי לסייע בניקוי רעלים מהכבד ובהפחתת נפיחות בבטן.
המחקר מצא כי הבננה עשירה באופן טבעי באשלגן, סיבים תזונתיים וויטמינים המסייעים לוויסות העיכול, שמירה על איזון נוזלים ותמיכה בבריאות המטבולית הכללית. הפלפל השחור, מצדו, מכיל פפרין - תרכובת ביו-אקטיבית חזקה הידועה בתכונותיה כנוגדת חמצון, נוגדת דלקת ומגנה על הכבד, כך על פי עיתון Times of India ההודי.
השילוב מסייע לגוף לספוג רכיבים תזונתיים באופן יעיל יותר, לווסת את איזון הנוזלים ולקדם את בריאות המעיים. בעוד הבננה מרגיעה ומזינה את מערכת העיכול, הפלפל השחור מוסיף חום ומאיץ את חילוף החומרים, ויוצר שילוב פשוט שמאמינים כי הוא מקל על נפיחות ותומך בבריאות הכבד.
היתרונות הספציפיים לכבד כוללים את תוספת האשלגן מהבננה, המסייעת בוויסות איזון הנוזלים ומפחיתה עומס על הכבד באמצעות תמיכה בלחץ דם תקין. מחקר שפורסם ב-FAIA הראה שגם הסיבים המסיסים וגם העמילן העמיד (בבננות לא בשלות) תומכים בעיכול בריא ומפחיתים הצטברות שומן בכבד, שהוא גורם סיכון למחלת כבד שומני.
הבננה מכילה גם ויטמין C ו-B6 ותרכובות צמחיות המפחיתות עקה חמצונית ומגנות בעקיפין על תאי הכבד. היא מספקת רכיבים תזונתיים חיוניים התומכים בתפקודים מטבוליים כלליים ומסייעים בתהליכי ניקוי רעלים. מחקרים הראו שהפפרין בפלפל השחור מפחית עקה חמצונית ודלקת בכבד, על פי מחקר שפורסם בכתב העת של אוניברסיטת המלך סעוד.
חשוב לציין כי צריכת יתר של פלפל עלולה לגרום לגירוי בקיבה אצל חלק מהאנשים. אנשים הסובלים ממחלות כבד או נוטלים תרופות מסוימות צריכים להתייעץ עם רופא לפני שהם מסתמכים על טיפולים אלה.