איזה מלך: המרכיב הפשוט שיכול לעשות פלאים לבריאות שלכם

ד"ר אמיר חאן, רופא בריטי מה-NHS, ממליץ לאכול אגוזי מלך כמעט מדי יום. לדבריו, הם עשירים בנוגדי חמצון ואומגה־3, שומרים על בריאות הלב, המוח והמעיים ומפחיתים כולסטרול ודלקת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אגוזי מלך
אגוזי מלך | צילום: אינג אימג'

בסרטון שהעלה לרשת הסביר חאן כי "אגוזי המלך עשירים בוויטמין E, במלטונין ובתרכובות צמחיות הנקראות פוליפנולים, המצויות במיוחד בקליפה הדקה שלהם". לדבריו, נוגדי החמצון הללו מסייעים בצמצום נזקי DNA הנגרמים על ידי "רדיקלים חופשיים" ומפחיתים דלקת בגוף. רדיקלים חופשיים הם מולקולות בלתי יציבות שעלולות להזיק לתאי הגוף כתוצאה מזיהום אוויר, עישון, חשיפה לקרינה או תזונה לקויה.

עוד הוסיף הרופא כי אגוזי המלך מכילים יותר שומני אומגה־3 מכל אגוז אחר. סוג האומגה־3 שבהם, אלפא־לינולנית (ALA), הוא חיוני לגוף אך אינו מיוצר בו - ולכן יש לצרוך אותו מהמזון. חאן ציין כי חומצת שומן זו תורמת לבריאות הלב, מסייעת בהורדת לחץ הדם וחיונית להתפתחות תקינה של הגוף.

לדבריו, "אכילת אגוזי מלך לא רק מזינה את הגוף, אלא גם את החיידקים הטובים שבמעיים, ובכך משפרת את בריאות מערכת העיכול ועשויה להפחית את הסיכון למחלות". ד"ר אמיר חאן הוסיף כי אגוזי המלך מכילים גם רכיבים תזונתיים שיכולים להגן על המוח מפני דלקות מזיקות ולסייע בשמירה על תפקוד קוגניטיבי תקין עם ההזדקנות. לדבריו, המחקרים מראים כי אכילה קבועה של אגוזי מלך מסייעת גם בהפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL) והטריגליצרידים בדם - שני גורמים מרכזיים המגבירים את הסיכון למחלות לב.

תגיות:
אגוזים
/
אגוזי מלך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף