אבקות חלבון: מתי צריך אותן ואיך לבחור את המתאימה ביותר? ד״ר מאיה רוזמן

מאזין מתאמן בן 40 דואג שלא אוכל מספיק חלבון, אבל התפריט שלו מלא בקוטג', ביצים, בשר וטונה. אז למה הוא עדיין שוקל אבקות חלבון? בואו נבין מתי באמת צריך אותן, איזה סוגים עדיפים, ומה חשוב לבדוק לפני הקניה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אבקת חלבון
אבקת חלבון | צילום: אינגאימג'

המאזין בן כ-40, מתאמן באופן קבוע ודואג שמא לא אוכל מספיק חלבון. אז בדקנו את התפריט שלו, והוא אוכל מספיק... קוטג', ביצים, בשר, טונה... ממש כל יום. אז האם הוא עדיין צריך אבקות חלבון? בואו נעשה סדר בעניין.

אבקות חלבון הפכו לאחד מתוספי התזונה הנפוצים ביותר בקרב מתאמנים, ספורטאים וגם אנשים שרוצים לשמור על מסת השריר.  אבל, לפני שקונים את האבקה הראשונה שמוצאים על המדף, חשוב להבין מה באמת יש בהן, אילו סוגי חלבון עדיפים, ואיך חימום משפיע על האיכות שלהן.

מי גבינה הוא הסוג הנפוץ ביותר בגלל ספיגתו המהירה והפרופיל התזונתי העשיר שלו, ולכן ברוב המקרים הוא הבחירה הטובה ביותר עבור מי שמחפש חלבון איכותי.

אם משתמשים במינון סביר ובמוצרים איכותיים, אין בכך כל בעיה בריאותית. אבקות החלבון אינן תחליף לאוכל אמיתי, אלא דרך פשוטה להשלים חלבון כשצריך– ולא יותר מזה.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף