עגבניות שרי - המתנה של הטבע: אלה היתרונות של השרי שלא הכרתם | ד"ר מאיה רוזמן

חושבים שאתם יודעים הכל על עגבניות? תתכוננו להפתעה. מדובר בירק שמכיל יותר ברזל מחזה עוף, מנצח סוכרת ומחלות קשות, ואפשר לאכול ממנו כמעט ללא הגבלה. הסוד האדום שישנה את התפריט שלכם לגמרי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
עגבניות שרי (אילוסטרציה)
עגבניות שרי (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

אין סלט בלי עגבניות! המתקתקות שלהן משדרגת כל סלט וכל תבשיל, העגבניות מכילות ערכים תזונתיים מופלאים שחבל לפספס בעיקר בימים אלו:

ליקופן זה זמין יותר לגוף ונספג טוב יותר מעגבניות מבושלות, ולכן כדאי להוסיף קוביות של עגבניות גם לתבשילים, כתוספת לפיצה וכרוטב לפסטות או כל מאכל אחר שאוהבים.

אז אמנם בכמויות כאלו גדולות יש מי שיספור את הסוכר – קילו עגבניות שרי מכילות סוכר כמו 2 שורות שוקולד. אבל כמובן שאין פה השוואה. הסוכר בעגבניות נספג באיטיות לדם ואין איתו שום בעיה. כמות כזו של עגבניות מכילה המון ערכים בריאותיים, סיבים תזונתיים, וכמובן משביעה עד מפוצצת – ומפחיתה נשנושים פחות בריאים.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף