דיאטת פליאו: הפתרון התזונתי המושלם או טעות קטלנית? ד"ר מאיה רוזמן עונה על השאלה

מיליונים ברחבי העולם נוטשים לחם, פסטה ומוצרי חלב ועוברים לאכול כמו אדם קדמון. הם מדווחים על ירידה במשקל ושיפור בבריאות - אבל מומחים מזהירים מחסרי סידן וסיבים. אז מי צודק והאם זו דיאטה גאונית או סכנה?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
הטרנד התזונתי החדש: הפליאו
הטרנד התזונתי החדש: הפליאו | צילום: אייל קורן
2
גלריה

דיאטת האדם הקדמון, הידועה בשם דיאטת פליאו, נשענת על רעיון פשוט אך מהפכני: הגוף שלנו מותאם לאכול כמו פעם, הרבה לפני עידן המזון המעובד, הסוכר והקמח הלבן.

לפי תומכי השיטה, לפני כ־2.5 מיליון שנה האדם חי כלקט־צייד וניזון רק ממה שהטבע סיפק לו: בשר, דגים, ירקות, פירות, ביצים ואגוזים. לא היו מאפיות, מפעלים או מזון ארוז. רק לפני כ־11 אלף שנה, כשהאדם החל לעבד אדמה, לגדל דגנים ולייצר מזון מתועש - נכנסו לתפריט חיטה, סוכר ומזון מעובד.

תומכי הפליאו טוענים שהאבולוציה שלנו לא הדביקה את הקצב, ולכן הגוף עדיין מתקשה להתמודד עם תזונה מודרנית, וכתוצאה יש עלייה במחלות כרוניות, בעיות עיכול, השמנה וסוכרת.

השיטה מאפשרת גמישות, למשל, לאכול פירות שמכילים סוכר טבעי, או שורשים כמו בטטה. העיקרון הוא להימנע ממוצרים תעשייתיים: לא קמח לבן, לא סוכר מעובד, לא שמנים מזוקקים, ולא מזון מהיר.

במידה מסוימת זו "דיאטת חלבונים לייט": היא עשירה בחלבון ממקורות טבעיים (בשר, עוף, דגים וביצים), אך אינה שוללת פחמימות לחלוטין.

דיאטת פליאו - פתרון טוב או סכנה לגוף?
דיאטת פליאו - פתרון טוב או סכנה לגוף? | צילום: אינגאימג'
תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף