סוכרלוז ודקסטרוז: המדריך המלא למרכיבים בממתיקים מלאכותיים | ד"ר מאיה רוזמן

קניתם סוכרלוז וגיליתם על האריזה רכיב בשם "דקסטרוז"? זה נשמע מדעי ומסתורי, אבל למעשה מדובר בסוכר רגיל. אז למה מוסיפים סוכר לממתיק "ללא סוכר"? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מה זה אומר מבחינה בריאותית

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סוכר
סוכר | צילום: אינג אימג'

המאזינה חיפשה ממתיק על בסיס סוכרלוז, ששמעה בתכנית שלנו ברדיו שהוא המומלץ  ביותר בריאותית. אבל כשרצתה לקנות מוצרים של סוכרלוז נתקלה בעוד מרכיבים מפתיעים על האריזה. בכדי לברר האם הם בסדר מבחינה בריאותית, התקשרה להתייעץ איתי בתכנית.

השינוי הזה גורם לכך שהגוף כמעט אינו מפרק את הסוכרלוז, ולכן הוא מספק מתיקות חזקה מאוד: פי 600 מסוכר, וכל זה גורם לכך שהוא בלי קלוריות כמעט.

במהלך תהליך הייצור, הסוכר עובר טיהור, המרה כימית ובקרה קפדנית כך שהתוצר הסופי בטוח לשימוש ונחשב יציב מאוד גם בחום גבוה, מה שהופך אותו לממתיק פופולרי במאפים, יוגורטים, משקאות "דיאט" ואבקות חלבון.

הסוכרלוז אינו גורם לרוב לעלייה ברמות הסוכר בדם ואינו משפיע על טעמו של המזון, ולכן נחשב אחד הממתיקים הנפוצים בעולם. למרות זאת חשוב לזכור שגם הוא ממתיק מלאכותי, ולא מומלץ לצרוך אותו בכמויות גדולות על בסיס יומיומי.

לכן היצרנים מוסיפים חומר נשא, לרוב דקסטרוז או מלטודקסטרין, כדי להעניק נפח, כך שהאבקה תתנהג כמו סוכר רגיל ותתפזר בקלות בכפית. הדקסטרוז לא נועדה להמתיק, אלא לשמש "ממלא מקום" שיאפשר שימוש נוח יותר.

ועדיין, מי שסובלים מסוכרת או נדרשים להקפיד במיוחד על צריכת סוכר, כדאי שידעו שהמוצר אינו נטול קלוריות לחלוטין, אלא "דל קלוריות". בשקית אחת של סוכרלוז יש כ-3.5 קלוריות, רובן מה"דקסטרוז".

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף