מעבר לזה, בעגבנייה אחת תמצאי 40 מ”ג ויטמין C, מה שאומר שעגבנייה וחצי ביום תוכל להספיק לך בכדי לקבל את הכמות הנדרשת ליום. בפלפל אדום אחד יש 300 מ”ג ויטמין C, מה שאומר שחמישית פלפל ליום מספיקה, ואם משלבים מזונות אלה בתזונה היומיומית אין צורך ליטול את הוויטמינים בטבליות.
חשוב לציין שוויטמין C הוא ויטמין מסיס מים. מה שאומר שהעודפים שלו מופרשים החוצה בשתן אם אוכלים יותר מדי ממנו, או נוטלים טבליות. מעבר לזה, מדובר בוויטמין רגיש מאוד, ולכן אם את סוחטת לעצמך מיץ תפוזים עלייך לקחת בחשבון שבמהלך הסחיטה את מאבדת 30% מהוויטמין, וגם חיתוך ירקות לסלט גורם לצמצום הוויטמין. ככל שחותכים את הירק קטן יותר הוויטמין נהרס, ועל כן סלט חתוך דק מאתמול הוא כבר לא יעיל”.
אומגה 6 נמצאת בכמות גדולה בשמן סויה, שמן זרעי ענבים, שמן אגוזים, מיונז, ואפילו שמן קנולה. הכמות המומלצת של אומגה 6 היא בסביבות 11 גרם למבוגרים, בכף שמן סויה למשל כבר יש חצי מכמות זו. מה שכן, חשוב לי לציין שבשמן זית יש הרבה פחות אומגה 6, ובדגים כמעט ולא תמצאו אומגה 6.
כדי להגדיל את כמות אומגה 3 לעומת אומגה 6 בתזונה, כדאי להרבות באכילת דגים ולהמעיט בשמן סויה. בו־זמנית חשוב לזכור שדלקות נוצרות גם בגלל יחסים בין כמות חומצות שומן בלתי רוויות לעומת רוויות, ועל כן אם נתייחס רק לאומגה 6 לא נצליח בהכרח לשפר את מדדי הדלקת”.
באחרונה נערכו מחקרים שהראו את השפעת צריכת הסוכר באופן ישיר. לדוגמה, באחד מהמחקרים ביקשו מבני נוער להפחית לגמרי את צריכת הסוכר, והתוצאות היו מדהימות: לאחר תשעה ימים בלבד נרשמה הפחתה של כ־53% ברמת הסוכר בצום, ירידה ברמת השומנים בדם, ואף שיפור עצום במדדי דלקת. בשורה התחתונה, בכדי להידבק פחות במחלות כדאי מאוד להפחית בצורה משמעותית את צריכת הסוכר”.