מעבר לזה, אין בה כמעט לקטוז, ועל כן היא מומלצת לשימוש גם לאנשים שרגישים ללקטוז. כמות הנתרן בפרוסת גבינה צהובה אחת דומה לאותה הכמות שנוכל למצוא בפרוסת לחם. נתון נוסף שחשוב לי להדגיש הוא שבגבינה צהובה יש חומר שנקרא טיראמין, והוא עלול לגרום לכאבי ראש לחלק מהאנשים, במיוחד אם הם אוכלים גבינה ושותים קפה. מבין כל הגבינות הלבנות, הגבינה הכי מומלצת היא גבינת ריקוטה, זאת משום שהיא מכילה את החלבון הכי איכותי, ומועשרת בסידן. בכל מה שקשור לגבינות המלוחות, חשוב לי לציין שבקוביית גבינה בולגרית אחת יכולה להיות יותר מחצי כפית מלח, ובגבינות מלוחות שנחשבות ‘מעודנות’ בדרך כלל נמצא כמות גבוהה מאוד של נתרן, ועל כן חשוב מאוד לקרוא את טבלת הערכים התזונתיים שמופיעה על האריזה”.