לא רק שמן ולימון: מהו הרוטב הכי מומלץ לסלט? | מאיה רוזמן מייעצת

חשוב להוסיף רוטב לסלט, כי הוא מכיל שומן שדרוש לספיגת הויטמינים מהירקות, אבל בשביל זה מספיקה רק כף אחת של שמן איכותי או טחינה. ומה עם רטבים קנויים?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סלט ירקות
סלט ירקות | צילום: Nadine Primeau, Unsplash

לפעמים נדמה שפחות חשוב אילו ירקות יש בסלט, כי בסופו של דבר הרוטב הוא זה שנותן את הטון. הרוטב יכול להפוך את הסלט שלנו לבריא או פחות בריא, למשמין או לדיאטטי. סלט במסעדה עם רטבים, שמן, קרוטונים, גרעינים וחמוציות עלול להגיע ליותר מ-800 קלוריות (לא כולל הלחם בצד), כך שלפעמים עדיף כבר להזמין רביולי בשמנת - כך לפחות לא חושבים שאוכלים משהו דיאטטי. ואם מבקשים את הסלט בלי הרוטב ובלי כל התוספות, נשארים עם חסה יבשה וכמה פלחי עגבניה.

מצד שני, חשוב להוסיף רוטב לסלט, כי הוא מכיל שומן שדרוש לספיגת הויטמינים מהירקות, אבל בשביל זה מספיקה רק כף אחת של שמן איכותי או טחינה.

ומה לגבי רטבים קנויים? חלק מהרטבים שכתוב עליהם 'לייט' מכילים תוספים מזיקים, ולדעתי עדיף לשים כמות קטנה של רוטב עם מרכיבים טבעיים ואיכותיים, מאשר לשפוך כמויות גדולות של רוטב לייט עם תוספים. צריך לשים לב שפירוש המילה 'לייט' היא בעצם 'מופחת שומן', אבל זה לא בהכרח מעיד על אחוז שומן נמוך. יש גם רוטב שנקרא 'לייט' אבל יש בו 16 אחוזי שומן, ולא פחות קלוריות מרוטב רגיל - כך שיותר חשוב לחפש על האריזה בכמה קלוריות ואחוזי שומן מדובר.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
רוטב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף