רעבים בין הארוחות? זה הנשנוש המושלם מבחינה בריאותית | מאיה רוזמן מייעצת

למה פולי סויה נפלאים מבחינה בריאותית? ד"ר מאיה רוזמן עם הנתונים שיעשו לכם חשק לנשנש: "מקור לחלבון איכותי מאוד, יותר מקטניות אחרות"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גבר אוכל מול המקרר בלילה, אילוסטרציה
גבר אוכל מול המקרר בלילה, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

כולנו אוהבים לנשנש בין הארוחות, אבל לא תמיד מה שאנחנו אוכלים הוא בריא לנו. אבל יש גם נשנושים בריאים, ועל אחד מהם דיברה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM.

"אדממה" הוא מאכל מפולי סויה שנמצאים בתוך הקליפה, התרמיל, ומאודים קלות ומומלחים. פרוש המילה אדה-ממה הוא "פולי גבעול". פולי הסויה הטריים מכילים 17% חלבון, 9% שומן, ובערך 140 קלוריות במאה גרם. הסויה היא מקור לחלבון איכותי מאוד, יותר מקטניות אחרות. בנוסף, הסויה עשירה מאוד בויטמינים, ובמינרלים כמו בברזל- במאה גרם פולי סויה יש יותר ברזל מאשר בסטייק בקר, ומגנזיום – מאה גרם פולי סויה מכילים פי 3 מגנזיום מאשר בבננה, למשל.

בגלל כל היתרונות הללו נשנוש אדממה בריא לנו, והכמות האפשרית בזמן דיאטה היא 200 גרם שקול עם קליפה (מה שאומר שנשאר 100 גרם ללא קליפה).

תגיות:
סויה
/
מאיה רוזמן
/
אדממה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף