בכל מצב מדובר בארוחה ענקית עם אלפי קלוריות.
לדברי ד"ר רוזמן, מי שרוצה לשמור על הדיאטה יכול להסתפק בארוחה קצת יותר קטנה, שמכילה 2 שיפודים, סטייק עוף, סלטי ירקות טריים, חצי פיתה וכף חומוס ולעבור את זה גם עםפ הרגשה יותר טובה.
ומה הנזק הבריאותי של הבשר על האש? כל בשר שעובר צלייה בטמפרטורות גבוהות נחשב ללא בריא. בחום גבוה נוצרים בו חומרים שמזיקים. הכי מסוכנים הם בשרים שמכילים חומרים משמרים, כמו קבבים ונקניקיות.
איך מפחיתים את הסיכון? כדאי להפחית את הטמרפטורה שהבשר מגיע אליה על ידי השריה במרינדה כל הלילה קודם. זה מפחית את החום. עדיף לצלות את הבשר על גחלים אפורים ולא על אש גלויה, רצוי להפוך אותו לעתים קרובות מאוד ולנפנף הרבה (זה שורף 160 קלוריות בשעה). אם יש חלקים שנחרכו והפכו לשחורים לא כדאי לאכול אותם, ולאכול הרבה ירקות טריים שמכילים נוגדי חמצון.