אלה החומרים הכי מזיקים במזון מתועש | מאיה רוזמן מדרגת

התזונאית סיפרה על הנזקים הבריאותיים שחומרים מסויימים באוכל עלולים לגרום, והמליצה מה כדאי לעשות: "מעבר למזון טבעי יכול לשפר את הבריאות שלנו בצורה משמעותית"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סוכר
סוכר | צילום: SXC

במקום הראשון מבחינת נזק נמצאים הכימיקלים שאותם אנו לא אמורים לאכול. למשל, צבעי מאכל סינתטים. אין הבדל גדול ביניהם לבין צבע לקיר, אלא רק בכמות המותרת לשימוש. לעומת זאת, לצבעי מאכל טבעיים (לדוגמה כאלה שמופקים מכרוב סגול, גזר וסלק) אין שום השפעה שלילית על הבריאות.

בנוסף לצבעי המאכל הסינתטים, קיימים החומרים המשמרים שחלקם כימיקלים שמאריכים את חיי המדף של המוצר על ידי מניעת התרבות חיידקים. הם גם משפיעים לרעה על חיידקי המעיים שלנו ובחלקם נחשבים למסרטנים. בנוסף, הממתיקים המלאכותיים הסינתטים כמו סכרין וציקלמט, נחשבי למסרטנים.

במקום השני ברשימת החומרים המזיקים, שומן טראנס - שומן סינתטי שמיוצר על ידי החדרת מימן למולקולות של שמן צמחי נוזלי בכדי להפוך אותו למוצק כמו חמאה, והתגלה שהוא מזיק לבריאות וגורם למחלות לב.

ובמקום הרביעי, מלח. לא כי הוא פחות גרוע מסוכר, אלא כי בניגוד לסוכר - הגוף כן זקוק למלח. אמנם בכמויות קטנות מאוד, אבל הגוף צריך אותו לאיזון הנוזלים בגוף ולפעילות העצבים והשרירים. רוב האנשים צורכים פי 2 או 3 מלח מן המומלץ, וזה גורם ללחץ דם גבוה, שבץ מוחי, מחלות לב וכליות. רוב המלח שמגיע לגוף הוא לא מן המלחייה, אלא ממזונות מתועשים.

מה המסקנה? מזונות מתועשים מכילים גם כימיקלים מזיקים כמו חומרים משמרים, גם ממתיקים, גם שומנים לא איכותיים, וגם סוכר או מלח. מעבר למזון טבעי יכול לשפר את הבריאות שלנו בצורה משמעותית.

תגיות:
מזון תעשייתי
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף