נלחצתם מהטילים ומהאזעקות? זה הנשנוש הביתי שיעזור להרגיע אתכם

פולי הסויה הירוקים, שכולנו התרגלנו לאכול בבתי קפה, ברים ומסעדות, יכולים להיות הרבה יותר ממה שהם נראים - הדיאטנית המומחית של 103FM מסבירה בתוכניתה מה הסיבה לכך

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אדממה
אדממה | צילום: אינגאימג'

"אחד מהמזונות שמכילים את חומר המוצא לסרוטונין המרגיע הוא סויה", סיפרה רוזמן למאזיניה, שהוטרדו מאוד מרעשי הפיצוץ והאזעקות של המבצע הצבאי "שומר החומות". "אדממה, פולי הסויה, הם נשנוש מעולה ובריא", הוסיפה. "יש בהם 16% של חלבון מאוד איכותי, וגם 5 מ"ג ברזל - יותר ממה שיש במנת עוף או דג. יש גם הרבה סיבים תזונתיים, ואפילו אומגה 3".

"במאה גרם אדממה ללא קליפה יש כ-160 קלוריות", אמרה עוד הדיאטנית, בקריצה לשומרות ושומרי הגזרה שמאזינים לה. "אם שקית אדממה בירקות הקפואים מכילה 400 גרם, יותר ממחצית מכך זה משקל הקליפה. זה אומר שאפשר לאכול חצי שקית כזו כנשנוש בריא וכיפי".

תגיות:
דיאטה
/
מאיה רוזמן
/
אדממה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף