כך תדעו שהלחם שאתם קונים הוא באמת קל | מאיה רוזמן

לא כל לחם שכתוב עליו קל הוא אכן כזה. מה הופך את הלחם לקל ומה ההיתרון שלו בדיאטה? התזונאית מסבירה מה צריך לחפש כשהולכים לקנות לחם בסופר

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחם קל, אילוסטרציה
לחם קל, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

כדאי לשים לב, שמה שהופך את הלחם לקל - זה בעיקר שהפרוסות שלו יותר דקות וקלות. ההבדל במספר הקלוריות ב-100 גרם של לחם, הוא זניח ולא משמעותי. היתרון של הלחם הקל הוא שבזמן דיאטה, אפשר להכין כריכים עם פחות קלוריות.

כדאי לשים לב שלא כל לחם שכתוב עליו 'לחם קל', הוא באמת קל. אם לא כתוב על האריזה במפורש מספר הקלוריות שיש בכל פרוסה, כנראה שיש לזה סיבה. אם הפרוסה נראית גדולה או כבדה, כמו שקורה לעתים במאפיות ובבתי קפה, ייתכן שהיא מכילה יותר קלוריות אפילו מלחם רגיל.

לפי החוק, פרוסת לחם קל אמורה לשקול רק 24 גרם, ואפשר לבדוק את זה גם בבית. אם הפרוסה שוקלת 30 גרם, או 50 גרם, יש בה כבר 100-60 קלוריות, ומי שמשלב כמות גדולה של לחם בתפריט צריך לבדוק אם ההבדל הקטן הזה לא עולה לו בתוספת ענקית של קלוריות מדי יום.

תגיות:
לחם
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף