מאיה רוזמן מפריכה את "המיתוס המטורף" על יוגורט 0% | האזינו לקטע

האם הורדת אחוזי השומן פוגמים בערכו התזונתי של המעדן החלבי? אחת המאזינות העלתה את הסוגייה בפני הדיאטנית המומחית של 103FM, שמיהרה לנפץ את הדעה הקדומה במהרה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
יוגורט
יוגורט | צילום: אינגאימג'

"זה מיתוס ששווה לנפץ אותו", ענתה רוזמן למאזינה הסקרנית. "גם כשמדובר בגבינה צהובה 9% - אני שומעת כל הזמן 'לא בריא, חומרי פלסטיק', וביוגורטים 0% 'לא נספג סידן ולא נספג חלבון'. אני שומעת כל מיני שטויות כאלה וזה ממש ממש לא נכון, זה מיתוס מטורף", הוסיפה הדיאטנית המומחית.

"אני אסביר מאיפה נובעת הטעות", המשיכה. "ויטמין D הוא מסיס שומן, זה אומר שהוא נספג עם שומן, באוכל בלי שומן הוא לא ייספג לגוף. ביוגורט 0% לא ייספג ויטמין D, ומיוגורט 18% ייספג. ויטמין D הוא יותר הורמון, בטעות קראו לו 'ויטמין', הוא מסתובב בגוף שלנו כל הזמן, ומספיק שאכלת אתמול משהו עם ויטמין D, או שהיית בשמש בעור שלנו יש ויטמין D שנספג בגוף בעזרת השמש".

"לגבי החלבון אין שום הבדל ביכולת של הגוף להפיק ממנו מה שצריך כדי לבנות שרירים, בין אם זה 0% או 3%", אמרה עוד, "זה מיתוס, ואין שום בעיה עם יוגורטים 0%". רוזמן סיכמה: "כשנמצאים בדיאטה יש עניין של כמויות, ויש אנשים שמעדיפים לאכול יותר. יש אנשים שיעדיפו לאכול יוגורט אחד, ויש כאלה שיעדיפו לאכול שתיים".

תגיות:
שומן
/
דיאטה
/
מאיה רוזמן
/
103FM
/
יוגורט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף