פופאיי יודע? זה החיסרון הגדול של התרד | מאיה רוזמן מסבירה

התרד ידוע כאחד הצמחים הפופולריים בעולם המערבי, בעל סגולות בריאותיות וסגולות רפואיות, אבל צריכתו מונעת דברים מאוד חשובים. האם בכל זאת כדאי לאכול אותו?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
תרד, אילוסטרציה
תרד, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

ד"ר רוזמן הבהירה את העניין: "בתרד יש חומצה אוקסלית שיש לה נטייה לקשור מינרלים והיא אינה משחררת אותם במקום הנכון". חומצה זו גורמת לכך שיש סיכוי גבוה כי אותם מינרלים לא ייספגו ויצאו יחד עם הצואה מגופנו.

"התרד מכיל כמות עצומה של חומצה פולית שזמינה לנו בגוף בצורה יפה", אמרה רוזמן, והוסיפה: "מעבר לזה יש לו טעם טעים, ירקות עם כלורופיל עם סיבים תזונתיים יכולים להשתלב בפשטידות ואפשר לעשות איתם מטעמים דיאטטים מהממים. יש בו המון ויטמין K, ויטמין A ועוד המון דברים שאנחנו כן יכולים ליהנות מהם".

לכל דבר יש יתרון וחסרון - פשוט לומדים עם מה לשלב

בהמשך דבריה, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן על חשיבותם של הסיבים התזונתיים. "הם מונעים סרטן המעי הגס, עצירות, משביעים ומאריכים את זמן האכילה. הסיבים תורמים גם לשובע ומפחיתים את כמות הקלוריות הנצרכת".

"סיבים תזונתיים מונעים את כל המחלות האפשריות", הדגישה, "יש לכל הדברים האלו יותר יתרונות מאשר חסרונות. ברגע שיודעים את החיסרון לוקחים אותו בחשבון".

תגיות:
תרד
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף