אוכל מעובד או מתועש - ממה צריך להיזהר יותר? | ד"ר מאיה רוזמן

ללא ספק מדובר בשני תארים שאף אחד לא היה רוצה להצמיד למוצרי המזון המרכיבים את הדיאטה שלו - אבל מי מהם בהכרח יותר מזיק לבריאות? הדיאטנית המומחית של 103FM עושה סדר. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אוכל בריא, אוכל משמין (אילוסטרציה)
אוכל בריא, אוכל משמין (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

"כמעט הכול מעובד, כל דבר שאנחנו קונים אפילו לחם זה מעובד, גם גבינה לבנה וגם חלב", אמרה תחילה. "יש מתועש - שזה דברים שלא קיימים כל כך בטבע והתחילו לעשות אותם בכוונה במזון, והם הפחות טובים", הסבירה. "מעובדים עם רכיבים טבעיים - זה עוד איכשהו סביר", הוסיפה.

נקניקיות
נקניקיות | צילום: ingimage ASAP

לשאלת המאזינה האם כדאי להימנע מאכילת טופו בתדירות גבוהה השיבה הדיאטנית: "טופו הייתי אוכלת כל יום, כי גם אם תעשי טופו בבית את תשתמשי באותם חומרים. לדוגמה חטיף חלבון, כשאני מסתכלת על רשימת הרכיבים זה הכי מעובד, אבל זה מורכב מוויטמינים. זה כמו טבלית ויטמינים. אז זה מעובד או לא?".

על תחליפים דוגמת נקניקיות מחלבון אפונה אמרה רוזמן: "רוב הסיכויים שזה עשוי מרכיבים טבעיים שעברו תהליך של עיבוד, אבל זה לא שונה מלאכול יוגורט". היא הסבירה: "מעובדים עם רכיבים טבעיים אנחנו יכולים (לאכול), מתועשים עם רכיבים שלא קיימים בטבע - לא ניגע".

תגיות:
ג'אנק פוד
/
ערכים תזונתיים
/
מאיה רוזמן
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף