אם מדובר בביצים (כאלו טריות שאינן סדוקות) ניתן לאחסן אותן במקרר למשך זמן של עד כשלושה שבועות - ובדרך כלל התוקף יצוין על קליפת הביצה. אם הביצה כבר מבושלת והוחזרה אל המדף, רצוי שלא לשמור אותה יותר משבוע אחד. לדבריו של פרופ' קאראסו, אם מדובר בדגים, דג מבושל רצוי לא יותר מיומיים, ועם זאת דג נא או בשר נא ייאלצו להיזרק אחרי השימוש הראשוני וכלל לא יוחזרו למקרר להמשך תהליך שימור.
ועל אף כל מה שהסביר פרופ' קאראסו, היה חשוב לו לציין: "המבחן הטוב ביותר הוא לא השעון, אלא מבחן המראה, הטעם והריח. אם אחד משלושת הקריטריונים שונה ממה שהכרתם קודם לכן, עדיף להיפטר מהמוצר".