"ערך תזונתי של ופלים": הבעיה הגדולה בארוחת הבוקר של הילדים | מאיה רוזמן

התזונאית הזהירה בתוכניתה מפני ארוחת הבוקר הפופולרית, גם אם כתוב עליהם בגדול "דגנים מלאים": ברוב המוצרים יש שומן לא איכותי ולפעמים לא מעט, ובחלק גדול מדי אחוז סוכר כל כך גבוה"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ארוחת בוקר, גרנולה
ארוחת בוקר, גרנולה | צילום: אינג אימג'

ואם כל זה לא מספיק, יש גם את עניין הקלוריות. לדברי ד"ר רוזמן, רוב המוצרים מכילים כמעט 400 קלוריות למאה גרם, חלק כמעט 500 למאה גרם. מנה רגילה של ילדים יחד עם חלב מעל זה בממוצע 400 קלוריות לפחות, כמו 2 פיתות שלמות".

עוד תהתה: "מה עדיף? יש בערך שני מוצרים טובים תזונתית עם אחוז גבוה של סיבים תזונתיים ודווקא את הסוגים האלו קשה להאמין שילדים ירצו. אז מה עושים? הקורנפלקס הרגיל הפשוט מכיל 'רק' 7% סוכר כך שהוא הרע במיעוטו ולדעתי עדיף שיבולת שועל, עם קוביות תפוח ושקדים שבורים".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
דגנים מלאים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף