כריך במקום ארוחה? כך תדאגו שהוא יהיה בריא | מאיה רוזמן

לא תמיד יש כוח לבשל ארוחה שלמה ולכן רבים מאיתנו מעידיפים לאכול כריך, במיוחד בקיץ. התזונאית הסבירה מה צריך הסנדוויץ' להכיל על מנת שהגוף יקבל את כל מה שיש בארוחה בריאה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
כריך גבינה
כריך גבינה | צילום: אינג אימג'

בהמשך, עוד אמרה: "כדאי להכניס לכריך כמה ירקות כמו עגבנייה וחסה, או להכין ירקות חתוכים לצד הכריך, ומדובר בארוחה מאוזנת לכל דבר. מבחינה בריאותית אין הבדל בין ארוחה כזו לבין ארוחה חמה של חזה עוף עם פסטה או פתיתים למשל, ואולי הכריך עדיף כי יכיל פחות קלוריות מהפחמימה - סה"כ שתי פרוסות לחם מכילות פחות קלוריות משליש צלחת פסטה או פתיתים או אורז, ובאותו ערך תזונתי בדיוק. אם הלחם הוא מלא אז אפילו יש לו יתרון תזונתי לעומת פסטה או פתיתים מקמח לבן".

לסיום סיכמה: "כשאין להם זמן לארוחת צהריים חמה, או חשק לעמוד במטבח, ארוחת הצהריים יכולה להרכיב כריך או אפילו שני כריכים אם מדובר בלחם קל".

תגיות:
סנדוויצ'ים
/
מאיה רוזמן
/
כריכים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף