מחקר חדש מצא: מדוע כדאי לאכול ביצים (או סויה) | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה בתוכניתה על מחקר חדש שמצא כי צריכת כולין - החומר ממנו בנוי קרום התא - עוזרת להפחית דמנציה, ופירטה באילו מזונות ניתן למצוא אותה בכמות גדולה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
תבניות ביצים
תבניות ביצים | צילום: מרק ישראל סלם

מחקר חדש שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, גילה שצריכת כולין גבוהה קשורה לירידה בדמנציה. במחקר עקבו אחר 3227 אנשים, מתוכם לכ-250 התפתחה דמנציה במשך השנים. ניתוח צריכת המזון של אנשים אלו גילה שצריכת כולין של 220 מ"ג ליום הפחיתה את הסיכון לדמנציה באופן מובהק.

אז מה זה כולין? זה החומר ממנו בנוי קרום התא, והוא מגביר את הרגישות של התאים לדופמין – שעוזר לנו להרגיש שמחים וקשובים, ובנוסף הוא חשוב מאוד מאוד לפעילות העצבית במוח. הוא חשוב ליכולת של המוח להסתגל לתנאים שונים, הוא חשוב לזיכרון. הכולין בדרך כלל נצרך כלציטין במזון, אם רשום על מוצר מסויים לציטין – זה טוב. הכמות היומית המומלצת היא 400 מ"ג, והמקורות העיקריים הם – כבד, ביצים, אגוזים שונים, סויה וקטניות אחרות. הוא נמצא גם בעוף ודגים.

כמה דוגמאות לכמות כולין במאה גרם מזון:

לבסוף הדגישה ד"ר רוזמן: "מאחר שכבד זה לא הכי בריא – הכבד הוא האיבר שמפרק את הרעלים בגוף ולפיכך הוא תמיד יהיה מרוכז בכל הרעלים. אז נשארנו עם ביצים וסויה כמקורות עיקריים ללציטין/כולין".

תגיות:
ביצים
/
דמנציה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף