שייק ירוק זה בריא, אבל יש דברים שפחות כדאי לשים בו | מאיה רוזמן

התזונאית הסבירה על היתרונות של השייק הירוק, שרבים מאיתנו נוהגים לשתות על הבוקר, אבל הזהירה שהוא עלול לא להיות כ"כ טוב לדיאטה שלנו והמליצה לשים לב מה אנחנו מכניסים אליו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שייק ירוק (אילוסטרציה)
שייק ירוק (אילוסטרציה) | צילום: אינג'אימג'

עוד יתרון של השייק הוא ש"הקיבה לא צריכה לעבוד קשה כדי ללוש את הירקות הקשיחים, כי הם מגיעים כבר טחונים לחלוטין. זה מקל על הקיבה מאוד. ולא רק על הקיבה – ברגע שהירקות מגיעים למעיים, חלק מתכולת הוויטמינים ונוגדי החמצון לא נספגים אם הם מגיעים לשם כחתיכות שלמות גדולות רק כי לא לעסנו אותם היטב, ואז הקיבה לא הצליחה ללוש אותם למרקם של מחית".

בהמשך ציינה כי "במצב של שייק כשהכול טחון – אז גם כל היתרונות התזונתיים יכולים להיספג לגוף יותר בקלות. אם השייק הירוק מבוסס על עלים ירוקים וירקות ירוקים בלבד – הוא חופשי וחינמי ולא צריך לספור. סלרי, מלפפונים, כרוב, תרד, חסה ושאר הירוקים. אבל, אם הוא מכיל עוד תוספות בריאות – הוא עלול כבר להגיע ל־400 קלוריות ולא ממש לעזור לירידה במשקל".

שימו לב לתוספות הבאות:

סה"כ תוספת של עוד 400 קלוריות לשייק החינמי, כמו לאכול ארבע פיתות קלות עם גבינה. ואם מוסיפים עוד זרעים, צ'יה, חלב שקדים, אז כמובן שכמות הקלוריות ממשיכה לעלות.

אז לא לוותר – רק לשים לב.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
שייקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף