מדוע כדאי להפריד בשר מתורבת וחלב? | מאיה רוזמן מסבירה

התזונאית התייחסה לקביעת הרב הראשי שבשר מתורבת הוא כשר פרווה והבהירה שאולי מחינה הלכתית מותר לאכול אותו עם גבינות, אבל מבחינה בריאותית כדאי להמשיך לפי הציווי הדתי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בשר מתורבת
בשר מתורבת | צילום: רויטרס

"צריך לשים לב שההפרדה בין בשר וחלב יש לה הגיון בריאותי, לא רק הגיוניון הילכתי מסורתי", אמרה התזונאית. "חלב ומוצריו, בעיקר גבינות צהובות וריקוטה, הם מקור מאוד חשוב לסידן בתזונה שלנו. מנגד, בשר ומוצריו - בקר או עוף, הם מקור חשוב מאוד לברזל".

"למה חשוב להפריד ביניהם? כי הם נספגים בדיוק באותו מקום במעיים ואז ברגע שאוכלים סידן וברזל ביחד מפסידים את הספיגה של חצי מהסידן וחצי מהברזל".

ד"ר רוזמן הסבירה כי זה נכון גם לתוספי סידן וברזל, שעדיף לקחת אותם בנפרד מהאוכל עצמו.

תגיות:
בשר
/
חלב
/
מאיה רוזמן
/
ברזל
/
סידן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף