"צריך לשים לב שההפרדה בין בשר וחלב יש לה הגיון בריאותי, לא רק הגיוניון הילכתי מסורתי", אמרה התזונאית. "חלב ומוצריו, בעיקר גבינות צהובות וריקוטה, הם מקור מאוד חשוב לסידן בתזונה שלנו. מנגד, בשר ומוצריו - בקר או עוף, הם מקור חשוב מאוד לברזל".
"למה חשוב להפריד ביניהם? כי הם נספגים בדיוק באותו מקום במעיים ואז ברגע שאוכלים סידן וברזל ביחד מפסידים את הספיגה של חצי מהסידן וחצי מהברזל".
ד"ר רוזמן הסבירה כי זה נכון גם לתוספי סידן וברזל, שעדיף לקחת אותם בנפרד מהאוכל עצמו.