אחת ולתמיד: מה יותר בריא - בשר, עוף או דגים? | מאיה רוזמן עושה סדר

התזונאית פירטה בתוכניתה על הערכים התזונתיים של שלושת המזונות והסבירה מדוע הדגים נחשבים עדיפים לדיאטה ואיזה חלק בבקר מלא בקלוריות. לבסוף הסבירה מה עושה מי שצמחוני

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בשר בקר
בשר בקר | צילום: אינגאימג'

בהמשך, ציינה את הערכים שפחות טובים לדיאטה:

מדוע דווקא דגים נחשבים עדיפים בזמן דיאטה? "הדגים קלים יותר לעיכול ופחות מכבידים אחרי ארוחה גדולה. מצד אחד, יש לכך יתרון, כי ארוחה כבדה וקשה לעיכול גורמת לעייפות ולצורך מוגבר במתוק אחרי הארוחה. מצד שני, מה שקל לעיכול גם משביע לזמן קצר יותר בדרך כלל", סיפרה.

אז מה עושה מי שצמחוני? "בסויה וטופו חלבונים, ברזל וסידן ממש באותה איכות שיש במוצרי חלב, בקר עוף ודגים. איכות החלבון בקטניות אחרות כמו עדשים/גרגרי חומוס/שעועית לבנה – גם טובה אבל פחות מאשר בסויה או בחלבון מן החי. צריך להקפיד לצרוך מספיק מהם, ולשלב גם דגנים שנותנים השלמת חלבון (אורז, חיטה/לחם) מתישהו במשך היום לא חובה לאכול ביחד באותה שעה".

תגיות:
בשר
/
תזונה
/
דיאטה
/
עוף
/
דגים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף