עושים דיאטה? כדאי שתדעו מאיפה הקלוריות שלכם באות | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה על מחקר שמצא שאם מכניסים יותר קלוריות מאשר מוציאים, המקור שלהן בחלט עלול להשפיע על המשקל: "אם עודף הקלוריות מגיע מסוכר, עולים במשקל יותר מאשר אם העודף הזה מגיע משומנים או חלבונים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קלוריות, תזונה (אילוסטרציה)
קלוריות, תזונה (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

רוזמן נזכרה במשתתפת בקורס הדיאטה שלה, ששאלה האם תרד במשקל אם תאכל 1,000 קלוריות המורכבות משתי חפיסות של שוקולד חלב: "ברור שלעולם לא אאשר תפריט כזה, אבל התשובה היא כן. אם אוכלים פחות קלוריות ממה ששורפים, יורדים במשקל, ולא משנה מאיפה הקלוריות. ולהיפך, אם אוכלים יותר קלוריות ממה ששורפים, עולים במשקל".

"אבל, וזה אבל חשוב", הוסיפה רוזמן, "אם עודף הקלוריות מגיע מסוכר, עולים במשקל יותר מאשר אם העודף הזה מגיע משומנים או חלבונים". אז למה זה קורה? לגוף יותר קל לנצל סוכרים לאנרגיה, מאשר שומנים או חלבונים. השומנים והחלבונים עוברים בגוף תהליכים מטבוליים עם 'עלות קלורית' מסוימת. צריכת סוכרים ופחמימות מתוקות גורמות לתיאבון יתר, לחשק גדול יותר ל'עוד', וכתוצאה מכך לעליה נוספת בצריכת הקלוריות המיותרות.

צריכת סוכרים גדולה במשך זמן רב עלולה לגרום ל'תסמונת מטבולית', שכוללת בין היתר גם חוסר יכולת של הגוף לפרק שומן או לשרוף קלוריות. הסוכרים המסוכנים הם בעיקר המתועשים, כולל סוכר לבן, מאפים קנויים, מיצים מתוקים, וכדומה. צריכת שומן כמקור אנרגיה, יחד עם חלבון, נמצאה במחקרים כתורמת לתחושת שובע ארוכה יותר, וגם להפחתה בצריכת נשנושים מיותרים ואכילה רגשית.

תגיות:
תזונה
/
שוקולד
/
ירידה במשקל
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף