"מיגרנה היא תופעה יחסית נפוצה, בגלל שהיא משביתה את כל מי שסובל, או סובלת ממנה, כי זה יותר נפוץ בנשים. בדקו את הקשר בין המיגרנה לבין פיטואסטרוגנים - חומרים דמויי אסטרוגן מהצומח שנמצאים בכמות יחסית יותר גדולה בסויה ובמוצריו לאחר שבעבר מצאו קשר בעבר בין רמות האסטרוגן בגוף שזה משתנה במחזור החודשי של נשים לבין מיגרנות.
"אילו עוד דברים התגלו כקשורים למיגרנות? שוקולד הוא ברשימת המאכלים שדווקא מחמירים מיגרנות. גם יין אדום, גם גבינה צהובה וקפה, יש בהם חומר שפעם חשדו שהואר גורם למיגרנות, כדאי לשים לב, במיוחד אם משלבים שניים מהם, לדוגמה קפה וטוסט או ארוחת גבינות ויין אדום למשל. גם בשרים מעובדים שמכילים חומרים משמשרים עלולים לגרום למיגרנות. שווה לוותר עליהם בלי קשר. ומי שמכור לקפה תריך לשים לב - דווקא חוסר בקפאין עלול לגרום למיגרנה עד שמתרגלים, אם רוצים להתרגל".
אז מה עושים? "אנחנו לא יכולים אף פעם לדעת איך מזון ספציפי משפיע עלינו, אז כדאי לנסות להימנע לזמן קצר ממאכלים שגורמים למיגרנות. אם יש שינוי - מעולה, אם לא - לעבור למזון הבא ולנסות להימנע ממנו. לכל דבר היום יש תחליף".