למה טחינה משפרת את מצב הרוח? | מאיה רוזמן מסבירה

התזונאית דיברה בתוכניתה על היתרונות התזונתיים של המאכל האהוב והסבירה איזו טחינה נחשבת להכי בריאה: "יש בה יותר סידן מביוגורט ויותר ברזל מבעוף"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
טחינה
טחינה | צילום: אינג אימג'

"טחינה היא אחד המזונות הבריאים יותר שקיימים", ציינה התזונאית והסבירה: "יש בה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, שומנים איכותיים והיא אפילו המקור הכי עשיר לחומר המוצא לסרוטונין, שמשפר מצב רוח ומפחית את הצורך במתוק".

"מבין כל הטחינות, הכי בריאה היא טחינה שעשויה משומשום מלא - וצריך לשים לב להגדרות - לא 100% שומשום טהור, או שומשום משובח, אלא רק אם כתוב 100% שומשום מלא", הבהירה. "טחינה כזו מכילה פי 6 סידן מטחינה גולמית רגילה, יותר סיבים תזונתיים. בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש סידן כמו שיש ביוגורט ויותר ברזל ממה שיש בעוף", הסבירה.

"אבל לא לשכוח: כפית טחינה גולמית - מעל 60 קלוריות", הזכירה המומחית.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
טחינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף